Marcipán


Hozzávalók:
1 kg cukor
1,5 dl tej
10 dkg darált mandula
30 dkg rétesliszt
20 dkg vaj
1/2 mandula aroma

Elkészítés:
1 kg cukrot 2,5 dl tejjel felforralunk, belefőzzük 10 dkg darált mandula és 30 dkg rétesliszt keverékét.
Pár percig forraljuk, majd levesszük a tűzről. Belekeverünk 20 dkg vajat és kb. 1/2 mandula aromát. (Célszerű előbb legfeljebb 1/3 aromát belekeverni, majd még ízlés szerint adagolni hozzá.)
Egy tálcát kibélelünk alufóliával, margarinnal vagy vajjal vékonyan bekenjük. Kiöntjük rá a masszát, elegyengetjük.
Miután kihűlt és megszilárdult, deszkára kiborítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, fel lehet vágni.
A darabokból kis golyókat is lehet formálni, és porcukros kakaóban meghempergetni.

Tipp: A tisztított mandulát darálás előtt könnyen meg lehet hámozni, ha 2 percig forró vízbe tesszük, majd a fellazult héjából két ujjunk közé szorítva ügyesen kispricceljük. Így zöld lesz a marcipán, héjas mandulával drapp.

Vissza