Birsalmás muffin


Hozzávalók:
2 csésze liszt
1 csomag sütőpor
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék*
1 teáskanál fahéj
½ teáskanál szódabikarbóna
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
½ csésze cukor
½ csésze olvasztott vaj
1 csésze tej vagy birsalmakompót-lé
3-4 közepes birsalma

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat kibéleljük papírral.
A birsalmákat meghámozzuk, és kis kockákra vágjuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a fahéjjal és a fűszerkeverékkel.
A tojások sárgáját habosra keverjük a vaníliás cukorral, a cukorral, hozzáadjuk a vajat. A lisztes keveréket a tejjel felváltva adagoljuk a tojásos masszához, majd belekeverjük a kockára vágott almát. A tojásfehérjékből kemény habot verünk egy csipet sóval, és a masszához adjuk**.
A tésztát a formákba kanalazzuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük.

* a fűszerkeveréket helyettesíthetjük: 1 kávéskanál fahéj + 1 kávéskanál szegfűszeg + 1 kávéskanál szerecsendió.
** tippek a tojásfehérje kezeléséhez >>>