Receptajánló

Ezen az oldalon olyan recepteket ajánlok a figyelmedbe, amelyek garantáltan "működnek": azok közül válogatok, amiket már kipróbáltam, és mindegyik recepthez írok néhány elkészítési tippet is. (hogy biztosan jól sikerüljenek :)


Mézes-túrós muffin
Amikor megsült (még úgy, forrón!) kenjük meg a tetejét langyos mézzel!

Sztracsatella muffin
Isteni finom!!!

Csokiszalámi
A mazsolán és a dión kívül keverhetünk bele (nem sós) mogyorót, kockára vágott gyümölcszselét, csokidarabokat is!

Cappuccino muffin dióval
Ennek a muffinnak igazi szuper cappuccino íze van!
Az instant kávét helyettesíthetjük ugyanennyi erősre főzött feketekávéval!

Gorgonzolás-körtés muffin
A körte helyettesíthető almával! (olyannal érdemes, amelyik nem "kásás" fajta, mert az szinte eltűnik a tésztában)
Tipp: amikor kínáljátok ezt a muffint, ne felejtsetek el szólni, hogy ez egy sós süti, különben nagy lesz a meglepetés! :)
(ez volt az első sós muffinom, amit sütöttem, és mindenki igencsak meglepődött rajta - még úgy is, hogy előre szóltam :))

Töltött mákos muffin
A csokipudingot helyettesíthetjük bármilyen nem túl édes (pl. meggy) lekvárral, vagy akár befőttel is!

Joghurtos-citromos muffin
A kisült muffinokat még forrón kenjük meg a citromleves porcukorral, így nem lesz ragadós (kemény cukormáz lesz belőle)

Smarties-es muffin
A recept eredetileg "Mini-Smarties"-t ír, de a normál méretű cukorkával is finom. Egyetlen "szépséghibája" van: a Smartiesről leolvadó színes cukormáz megfesti a muffinok tésztáját. (De az íze kárpótol mindenért! :)

Pirított kókuszos muffin
A kókuszreszelék pirításánál vigyázzunk, mert könnyen odakap!

Keksz-szalámi
Ha gyerekek is esznek belőle, a kekszet ne rummal, hanem tejjel locsoljuk meg! (a tejbe keverhetünk egy kevés rumaromát az íz kedvéért)

Kétszínű muffin
Ha van hozzá türelmünk, akár "pepita" muffint is csinálhatunk: két-két "kupac" kakaós és fehér tésztát tegyünk egy formába. (Nagyon jól fog kinézni! :)

Banános muffin I.
Tipp: A muffinok tetejére sütés előtt tegyünk egy-egy karika banánt! Nagyon finom lesz!

Brownie
Ha nincs otthon csokiszószod, helyettesítheted: 1 dl tejhez tegyél kb. 1/2 táblányi csokit, és melegítsd fel mikróban (néha megkevergetve), amíg fel nem olvad a csoki a tejben! Így is nagyon finom lesz!
Esetleg meg lehet még egy kicsit bolondítani: mindegyik muffin tetejére tegyél 1-1 szem (sótlan) mogyorót sütés előtt!

Őszi muffin
Legutóbb füge helyett datolyát tettem bele apró kockákra vágva, és így is nagy sikere volt! (A barna cukor helyett nyugodtan lehet használni kristálycukrot)

Marcipános kocka
Ez az egyik kedvenc sütim! Könnyen elkészíthető (gyerekek is segíthetnek összegyúrni), hamar kész van - és nagyon hamar elfogy!
Tipp: egyenletesebb lesz a süti, ha nem kézzel nyomkodjuk le a kétféle masszát, hanem mindkettőt porcukrot gyúródeszkán a kívánt vastagságúra nyújtjuk.

After Eight muffin
Igazi pikáns muffin: a tésztában is érződik a mentolos íz. (a család egyik kedvence)

"Pina Colada" muffin
Tipp: ha gyerekek is esznek belőle, készítheted rumaromával is.
A cukormázt akkor kell a muffinok tetejére kenni, amikor még forróak! (akkor finoman megszilárdul, és nem lesz folyós!)


Karamellás muffin
Tipp: ha a cukros-diós masszát nem közvetlenül a forma aljába tesszük, hanem előbb egy kevés tésztát kanalazunk a formába és arra kerül ez a cukros-diós massza, rá pedig ismét tészta jön, akkor nem fog annyira beleragadni a papírba.

Négyrétegű sütemény
Tipp: Ne használjunk tortazselét zselatin helyett!

Vissza