Tejfölös csirkemell
Hozzávalók:
2 csomag bolti csirkemell
víz
4-5 gerezd fokhagyma
1 db tyúkhúsleves kocka

bors
majoranna
pici ételízesítő
1 doboz camembert sajt
10 dkg reszelt trappista sajt
1 pohár tejföl

Elkészítés:
Kifilézzük a csirkemellet, csíkokra vágjuk, egy kisebb fazékba tesszük. Annyit vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Beletesszük a fokhagymát zúzva, a tyúkhúsleveskockát, sót, borsot, majorannát, ételízesítőt. Amikor megfőtt a hús, kiszedjük, a maradék levet a tűzön hagyjuk, ebbe felszeleteljük a camembert sajtot, a reszelt trappistát. Mikor felolvadt, beletesszük a tejfölt. Ezt a levet ráöntjük a húsra, kb. 10 percre a forró sütőbe tesszük. Krumplipürével és HERA-ba párolt kukoricával tálaljuk.

A receptet Unger Kata küldte be.

Kefíres fánk
Hozzávalók:
28 dkg liszt
2 pohár kefír
2 db tojás
1/2 cs. sütőpor
pici só

Elkészítés:
A lisztet, a kefírt, a tojások sárgáját, a sütőport és a pici sót fakanállal összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások felvert fehérjét. Kanállal forró olajba szaggatjuk, kisütjük. Porcukorral vagy fahéjas porcukorral tálaljuk.

A receptet Unger Kata küldte be.

Töltött szalagos fánk
Hozzávalók:
50 dkg.liszt.2 dkg.élesztő, 5 dkg.porcukor, 5 dkg.margarin, 2 db. tojássárgája, 1 pohárka rum, késh.só, kb 0,5 l tej.

Elkészités:
3 dl.langyos tejből, a 2 dkg. élesztőből 2 dkg porcukorral és 3 kanál liszttel kovászt készitünk. A tojássárgáját a maradék porcukorral kikeverjük és az érett kovászhoz adjuk. A margarint megolvasztjuk. A langyos margarint, a maradék lisztet és a kevés tejben feloldott sót is hozzáadjuk.
A tésztához ezután annyi tejet adunk, hogy lágy kelttésztát kapjunk. A tésztát hólyagosra dagasztjuk, utána kb. másfélszeresére kelesztjük.
Ezután kinyújtjuk,kiszaggatjuk és minden második közepébe egy-egy kis adag vanilia krémet v. pudingot teszünk. Ezt követően a kiszaggatott,töltetlen tésztát a töltelékkel töltöttre tesszük, körbenyomkodjuk és újra átszaggatjuk,majd egy fél órát letakarva pihentetjük. A megkelt,kiszaggatott fánktésztát forró olajban kisütjük.
A fánkot a felső felével tesszük az olajba és egyik felét fedő alatt sütjük.
Ügyelni kell arra, hogy a helyiségben meleg legyen,hogy a tészta meg ne fázzon.
A megsült fánkot olvasztott csokoládával megkenjük.

A receptet Juhász Károlyné küldte be.

Saláta
Hozzávalók: (egy személyre)
-egy danone activia joghurt (natur)
-egy paradicsom
-zöld füszersó, tetszöleges mennyiségű
-reszelt sajt,ez is tetszöleges

Elkészítés:
egy kis tálba bele kell önteni a joghurtot,majd szorni bele egy kis füszert. Ne keveset mert fontos érezni az izét.Aztán apro darabokra kell felvágni a paradicsomot,nagyon kicsikre! Összekeverni a füszeres joghurtal maj reszelni rá jó sok sajtot!

javaslat:
Még finomabb lesz ha egy kis fetasajtot is rakunk bele kis kockákban!

A receptet Rádai Boglárka küldte be.